8
Времетраене
Мармарис
Дестинация
26.05-02.06
Период

Маршрут: Добрич – Одрин – Айвалък – Мармарис – Памуккале – Истанбул - Добрич

1

1 ден

1 ден- Отпътуване от Добрич в 05:00ч. за Одрин. Около 10:30ч. пристигане в - втората османска столица след Бурса и преди Константинопол/Истанбул/, града на пехливаните /мазните борби/и плодовите сапуни. Разглеждане на  българската църква „Свети Георги“ /базилика построена през 1880г. в типичен късно-възрожденски стил/ и втората по големина джамия в Турция „Селимие“, славеща се с красивите си мраморни резби, керамични мозайки и най-високите минарета – 70.9 м. Свободно време за обяд, разглеждане на базара към джамията и разходка по голямата пешеходна търговска улица. Отпътуване за Айвалък - разположен в залив в Егейско море, срещуположно на гръцкия остров Лесбос. Името му означава "Мястото на дюлята", но въпреки това Айвалък е заобиколен от сякаш безкрайни градини с маслинови дървета. Градът има едни от най-добре запазените къщи от османската епоха в цялата страна. Този турски курорт е най-близо разположения до България . Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
2

2 ден

2 ден: Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Мармарис. По желание посещение на най –добре запазеният Античен град „ЕФЕС“, както и параклиса на „Дева Мария” с професионален  местен екскурзовод на български език. Пристигане около обяд в Мармарис -един от най-известните курорти в Югозападна Турция, разположен на място, където се срещат Егейско и Средиземно море. Настаняване в  хотела. All inclusive (4*). Свободно време. Вечеря. Нощувка.
3

3 ден

3 ден- Закуска. Свободно време, по желание разходка с яхта. Красотата на Егейско море не може да се опише, трябва да я видите с очите си, ето защо ние Ви предлагаме разходка по Егейско море с яхта. На една от спирките лагуната ще ви приеме в обятията си, а горещото слънце ще покрие кожата Ви с бронзов тен ще има и включен обяд и алкохолни и безалкохолни напитки. Вечеря.  Дискотека. Нощувка.
4

4 ден

4 ден- Закуска. Свободно време за плаж и разходки или  по желание - джип сафари с включен обяд - Комбинирано пътуване с джипове, спирки за плаж и къпане. Връщане в Мармарис следобяд около 16,30 часа. Вечеря. Дискотека. Нощувка.
5

5 ден

5 ден-Закуска. Свободно време за разходки. По желание  официална вечеря в традиционен турски ресторант – „Керван сарай“ с шоу програма. Вечеря.  Нощувка.
7

7 ден

7 ден- Пристигане в Истанбул.  Следва панорамна  автобусна обиколка на  с местен екскурзовод на български език. Преминаване в Азиатската част по един от мостовете на пролива Босфор.
Пешеходна обиколка в стария Стамбул – разглеждане на най-значимите обекти от византийския и османски период – Хиподрума с Египетския обелиск, Змиевидната колона и Колоната на Константин. По желание посещение на Истанбулския Дисниленд – Най големият развлекателен център на Турция- "Парк Виаланд Тема" открит през Май 2013г. Разположен на 600 000 кв.м площ Виаланд Парк ще ви предложи незабравими преживявания и забавление, което никога няма да забравите. На територията на Парка има Шопинг център множество кафенета, ресторанти, възможност за бързо хранене и няколко Тематични парка: Дворецът Виаланд, Свят на приключения, Свят на игри,  Свят на Легенди. Настаняване в хотела. Свободно време. По желание вечеря в традиционно турско заведение с жива музика. Нощувка.
8

8 ден

8 ден: Закуска. Освобождаване на хотела. По желание МОЛ „Форум Истанбул“, където се на мира и  аквариума „Turkoazoo”- той се счита за един от най – големите в Европа. Той заема площ от 8000 км. Самият аквариум е построен във формата на риба и приютява 25 000 морски обитатели. Посещение на българската желязна църква“ Свети Стефан“. Потегляне за Къркларели (Лозенград) с престой там 1 час за разходка и покупки.
Жадувате за глътка екзотика и много незабравими емоции – насладете им се максимално в едно от най- бленуваните кътчета за почивка - Курорта МАРМАРИС, м.май 2019
Описание на изображение...
Описание на изображение...
Описание на изображение...
Описание на изображение...
Описание на изображение...