7
Времетраене
Мармарис
Дестинация
очаквайте дати
Период

Мармарис е един от най-красивите пристанищни градове на Турската Ривиера и едно от най-бленуваните кътчета за почивка. Градът е важен пристанищен и курортен център, който се шири едновременно и на Егейското и на Средиземноморското крайбрежие. Мармарис е изключително богат на природни дадености със стръмни и покрити с борови гори хълмове, скалисти заливи и неповторими острови. От малко рибарско селище в миналото, днес Мармарис се е разраснал до един от най-големите и популярни турски курорти.

1

ден 1

1 ден- Отпътуване от Добрич в 05:00ч. за Одрин. Около 10:30ч. пристигане в - втората османска столица след Бурса и преди Константинопол/Истанбул/, града на пехливаните /мазните борби/и плодовите сапуни. Разглеждане на  българската църква „Свети Георги“ /базилика построена през 1880г. в типичен късно-възрожденски стил/ и втората по големина джамия в Турция „Селимие“, славеща се с красивите си мраморни резби, керамични мозайки и най-високите минарета – 70.9 м. Свободно време за обяд, разглеждане на базара към джамията и разходка по голямата пешеходна търговска улица. Отпътуване за Айвалък - разположен в залив в Егейско море, срещуположно на гръцкия остров Лесбос. Името му означава "Мястото на дюлята", но въпреки това Айвалък е заобиколен от сякаш безкрайни градини с маслинови дървета. Градът има едни от най-добре запазените къщи от османската епоха в цялата страна. Този турски курорт е най-близо разположения до България . Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
2

ден 2

2 ден: Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Мармарис. По желание посещение на най –добре запазеният Античен град „ЕФЕС“, както и параклиса на „Дева Мария” с професионален  местен екскурзовод на български език. Пристигане около обяд в Мармарис -един от най-известните курорти в Югозападна Турция, разположен на място, където се срещат Егейско и Средиземно море. Настаняване в  хотела. All inclusive (4*). Свободно време. Вечеря. Нощувка.
3

ден 3

3 ден- Закуска. Свободно време, по желание разходка с яхта. Красотата на Егейско море не може да се опише, трябва да я видите с очите си, ето защо ние Ви предлагаме разходка по Егейско море с яхта. На една от спирките лагуната ще ви приеме в обятията си, а горещото слънце ще покрие кожата Ви с бронзов тен ще има и включен обяд и алкохолни и безалкохолни напитки. Вечеря.  Дискотека. Нощувка.
4

ден 4

4 ден- Закуска. Свободно време за плаж и разходки или  по желание - джип сафари с включен обяд - Комбинирано пътуване с джипове, спирки за плаж и къпане. Връщане в Мармарис следобяд около 16,30 часа. Вечеря. Дискотека. Нощувка.
5

ден 5

5 ден-Закуска. Свободно време за разходки. По желание  официална вечеря в традиционен турски ресторант – „Керван сарай“ с шоу програма. Вечеря.  Нощувка.
6

ден 6

6 ден-  Закуска. Освобождаване на хотела. По желание отпътуване за Памуккале. Посещение на Памуккале с включен обяд в 5* хотел, използване на басейн с кална и минерална вода. В Турция казват: „Който не е видял Памуккале, не е видял нищо!” С право турците наричат този природен феномен Осмото чудо на света. В превод Памуккале означава ˝замък от памук˝ - това е едно уникално природно явление, което се намира в Югоизточна Турция. Това чудо на природата няма аналог. Великолепните калциеви каскади ще останат завинаги във вашето съзнание.  Отпътуване за Истанбул./ нощен преход/
7

7 ден

7 ден- Пристигане в Истанбул.  Следва панорамна  автобусна обиколка на  с местен екскурзовод на български език. Преминаване в Азиатската част по един от мостовете на пролива Босфор.
Пешеходна обиколка в стария Стамбул – разглеждане на най-значимите обекти от византийския и османски период – Хиподрума с Египетския обелиск, Змиевидната колона и Колоната на Константин. Настаняване в хотел. Свободно време. По желание Ориенталска вечер на кораб “ORIENT BOSPHORUS”  Едно прекрасно нощно изживяване с пътуване по Босфора. Вечеря на кораба, програма с фолклорни и ориенталски танци, дервиш, музика и DJ. Нощувка.

 
8

8 ден

8 ден-Закуска. Освобождаване на хотела. По желание МОЛ „Форум Истанбул“, където се на мира и  аквариума „Turkoazoo”- той се счита за един от най – големите в Европа. Той заема площ от 8000 км. Самият аквариум е построен във формата на риба и приютява 25 000 морски обитатели. Посещение на българската желязна църква“ Свети Стефан“. Потегляне за Къркларели (Лозенград) с престой там 1 час за разходка и покупки.
9

Цената включва


1 нощувка със закуска и вечеря край Айвалък;
4 нощувки в Мармарис - All inclusive в 4* хотел
1 нощувка със закуска в Истанбул;
Транспорт с лицензиран автобус;
Посещение на Българската желязна църква в Истанбул;
Медицинска застраховка;
Водач- представител на  фирмата по време на пътуването;
10

В цената не са включени

Посещение на Памуккале с включен обяд и ползване басейни с кална и минерална вода;
Посещение на античния град Ефес и параклиса на Дева Мария + екскурзовод
Целодневна разходка с яхта + обяд, алкохолни и  безалкохолни напитки/ Мармарис
Джип сафари  + обяд /Мармарис
Ориенталска вечер на кораб по Босфора
Посещение на и  аквариума „Turkoazoo”/ Истанбул
Разходи от личен характер
No Image
Жадувате за глътка екзотика и много незабравими емоции – насладете им се максимално в едно от най- бленуваните кътчета за почивка - Курорта МАРМАРИС, м. септември 2019
Описание на изображение...
Описание на изображение...
Жадувате за глътка екзотика и много незабравими емоции – насладете им се максимално в едно от най- бленуваните кътчета за почивка - Курорта МАРМАРИС, м. септември 2019
Жадувате за глътка екзотика и много незабравими емоции – насладете им се максимално в едно от най- бленуваните кътчета за почивка - Курорта МАРМАРИС, м. септември 2019